Ha követed a Sági Méhészetet a Facebookon, akkor értesültél róla, az elmúlt napokban több óvodába és iskolába is jártunk. Mivel az Európai Mézes Reggelinek fontos szerepe van az életünkben, szeretném Nektek bemutatni az Európai Mézes Reggeli kezdeményezést és azt, miért veszünk részt benne 😊 ... és hogyan tágítjuk ki a rendezvény kereteit. 😎

Olvass tovább...

A propolisz és annak gyógyhatásainak megismerését követően ebben a cikkben a propolisz alkalmazásáról és fogyasztásáról gyűjtöttem össze pár hasznos tanácsot.

A propolisz, avagy a méhszurok 😉 általános immunerősítő, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő. Számos formában találkozhatsz a propolisszal: kenőcs, por, tabletta, kúp, méz, tinktúra... Jogos a kérdés, miért nem alkalmaztad még ezt az elixírt! Ismerkedj meg azzal, hogyan és miképp használd a propoliszt. Felkészültél? Nagyon hosszú lesz! 😇 

Olvass tovább...
Mire jó a propolisz?

A propolisz a méhészkedés egyik „mellékterméke”, hiszen a méz mellett a propoliszt is a méhek állítják elő. Biztosan láttál már propoliszos krémet a drogériába, lehet, hogy már használtad is 😊. Létezik propolisz tabletta, propoliszos kapszula, kúp, csepp, tinktúra és propoliszos méz is.

Jogos a kérdés: mi a propolisz és mire jó a propolisz? Ha rövid válaszra vagy kíváncsi, akkor a propolisz az egyik legjobb és leghatásosabb immunerősítő, amit ismerünk. Ha viszont érdekelnek a részletek is, akkor olvass tovább. Ígérem hosszú és kimerítő lesz 😉 és ez még csak az első rész 😎

Olvass tovább...
Jobb minőségű a sötét termelői méz?

Be kell valljam, az átlagosnál több időd töltök az interneten 😊, de ez nálam foglalkozási ártalom (legalábbis remélem 😉). Elolvasok szinte minden mézzel kapcsolatos anyagot magyar és angol nyelvű honlapokon. Persze segít nekem a Google Értesítő szolgáltatása is, rendszeresen küldi az értesítést, ha feltűnik egy-egy érdekes cikk a témában. 

Nem először olvasom különféle egészségtudatos témával foglalkozó oldalakon: fogyasszunk sötétebb mézet, mert a sötétebb méz jobb minőségű. Amikor tegnap este ismét rákattintottam a Facebookon egy hasonló írásra, elhatároztam, elindítom „A Méhészfeleség lerántja a leplet a mézes tévképzetekről” rovatomat. 

Olvass tovább ...
Jó-e a kristályos méz?

A termelői méz kristályosodása természetes folyamat és pont.

Sajnos ezt azonban nem mindenki tudja és többször kaptunk már olyan kérdést, megjegyzést: „Miért kell cukrozni a mézet?” „Ez biztos, hogy valódi termelői méz? Nem hamisított?” "Ez nem is igazi méz, mert csupa cukor." Ilyenkor az ember (és az ember lánya is 😃) vesz egy nagy levegőt, és tart egy mini-kémiaórát.

A képen a pink-piros színért elnézést kérek: a gyerekek kérésének kellett engednem, mert szerintük ez így nagyon szuperül néz ki! 😍 

Olvass tovább...
Fel