Csokoládés méz

Csokoládés méz

 

Milyen a csokoládés méz? 

  • 70%-os tiszta étcsokoládéval dúsított virágméz
  • sűrű, kenhető állagú

Hatásai:

  • közérzet javító
  • kulináris élvezet

Hogyan fogyasszuk? 

  • önmagában csemegeként
  • tejben fogyasztva forró csoki/kakaó helyettesítő
  • kávénak csokis aromát kölcsönöz
  • süteményben lekvár helyett

Jó tanácsok

Nagyon szeretjük a mézet. Arra ösztönzünk mindenkit, hogy valódi, tiszta termelői mézet fogyasszon!

  • Attól a termelőtől vegyél mézet, akit ismersz, akiben megbízol! Előny, ha meg tudod nézni, hogy tényleg méhészkedik a termelő!
  • A méz természetes velejárója a kristályosodás. Sőt van olyan méz, ami ha nem kristályos, amikor megveszed, nagy valószínűséggel nem is teljes értékű méz.
  • A kristályos mézet ismét folyékonnyá tudod tenni, ha meleg vizes fürdőbe vagy gőz fölé teszed.
  • Ne tedd a mézet forró teába, csak langyosba! A méz 40 Celsius fok felett elveszti az összes pozitív hatóanyagát!!
  • Bizonyos termékeket önmagad is el tudsz otthon készíteni: ha szereted a magvas mézet, akkor vegyél jó minőségű akácmézet, tegyél egy üvegbe magvakat, aztán öntsd rá a mézet. Ugyanígy készíthetsz fokhagymás, gyömbéres, kurkumás mézet is.

 

Fel